Klipsipidennykset eli Clip-On pidennykset

Klipsipidennykset eli clip on pidennyksetKlipsipidennykset eli Clip-On pidennykset

Klipsipidennykset eli clip on hiustenpidennykset ovat kaikista pidennystavoista ehdottomasti nopein menetelmä hiusten pidentämiseen. Yksinkertaisimmillaan clip-on pidennykset vain napsautetaan kiinni ja uusi, pidempi hius-look on valmis!

Hiustenpidennyksiin kuitenkin liittyy monia asioita, jotka on hyvä tietää ennen pidennysten hankintaa – muutamina esimerkkeinä materiaali, väri, kesto ja laittotapa. Parhaat klipsipidennykset antavat luonnollisen näköiset, pidemmät hiukset aina silloin kun sitä tarvitset. Tässä siis tietoa klipsipidennyksistä sekä monipuolisia vinkkejä oikeanlaisten pidennysten valintaan.

 

Kannattaako valita clip-on hiustenpidennykset?

Clip-On pidennykset

Hiuksista halutaan pidemmät monestakin syystä; juhlava kampaus erityistilaisuuteen, terveemmän näköiset pitkät hiukset tai vaikkapa vain tyylinmuutos. Suomalaisia harvemmin on suotu pitkillä ja paksuilla hiuksilla, joten aina kampaukset tai tyylinmuutos eivät noin vain onnistukaan. Hiusten kasvattaminen on pitkäjänteistä puuhaa ja sen takia hiustenpidennykset ovatkin erittäin suosittuja. Nykyään on olemassa monia menetelmiä hiusten pidentämiseen ja yksi niistä on klipsipidennykset.

Klipsipidennykset ovat mainio valinta, sillä ne eivät aiheuta vahinkoa omille hiuksille tai päänahalle. Tarvittaessa klipsit voi poistaa missä ja milloin vain, sillä verrattuna muihin pidennystapoihin klipsipidennykset ovat erittäin helppokäyttöisiä. Klipsien lisäksi yleisiä menetelmiä ovat teippipidennykset sekä sinettipidennykset, jotka on molemmat tarkoitettu pitkäaikaisille pidennyksille.

clip on pidennykset Teippipidennyksessä pidennysosiot kiinnitetään teipin avulla omiin hiuksiin. Pidennykset pysyvät päässä niin kauan kun teipin liima kestää. Sen jälkeen samat pidennyshiukset voi kiinnittää uudelleen uusilla teipeillä. Sinettipidennykset taas kiinnitetään vahasineteillä, jotka lämmitetään ja pyöritellään omien hiusten ympärille. Sinettipidennykset kieltämättä pysyvät kiinni paremmin kuin muilla menetelmillä kiinnitetyt pidennykset, mutta riskinä on omien hiusten vaurioituminen. Oikein laitettuna, hoidettuna ja poistettuna tätä vaaraa ei kuitenkaan ole.

Tästä syystä voidaankin siis sanoa, että klipsipidennykset / clip on pidennykset ovat paras vaihtoehto mikäli haluat nopeat tai tilapäiset hiustenpidennykset. Hinnaltaan ne ovat moninkertaisesti edullisemmat kuin muut pidennystavat. Moni tilaa klipsipidennykset netistä esimerkiksi Fashiongirl tai Chloe´s verkkokaupasta ja säästää vieläkin enemmän, mutta toki klipsejä voi käydä katselemassa alan liikkeissäkin.

Lue artikkelimme Fashiongirl ja Chloe´s verkkokaupoista!

 

Miten klipsipidennykset toimivat?

Clip-On hiustenpidennykset

Clip on pidennykset kiinnitetään klipsien avulla omiin hiuksiin. Klipsit muistuttavat lasten hiuspinnejä, jotka ikään kuin napsautetaan paikalleen. Pidennyssuortuvien koko, leveys ja pituus voivat vaihdella. Koosta riippuen pidennyksiä kiinnitetään eri määrä. Joskus pidennyksissä voi olla useampiakin klipsejä pitävää kiinnitystä varten. Klipsipidennykset saa pois milloin haluaa, esimerkiksi suihkun tai yön ajaksi. Materiaalista riippuen klipsipidennyksiä voi muokata miten haluaa.

Parhaiten clip on hiustenpidennykset sopivat puolipitkille tai pitkille hiuksille. Klipsiosio on näkyvämpi kuin esimerkiksi sinettikiinnitykset, joten omien hiuksen tulee olla tarpeeksi pitkät peittämään ne. Lyhyitä hiuksia joutuu muotoilemaan enemmän, jotta pidennykset näyttävät hyvältä. Klipsipidennyksien pituutta valitessa kannattaa ottaa huomioon sekin, että liian pitkät pidennykset näyttävät helposti epäluonnollisilta. Voit lukea lisää sopivien pidennysten valinnasta alempana.

 

Pidennysten materiaali

Yhä useammin hiustenpidennysten materiaaliksi valitaan aito hius. Tekokuiduista valmistetut synteettiset pidennykset tulevat halvemmaksi, mutta lopputulos ei ole yhtä luonnollinen. Molemmissa on kuitenkin omat hyvät ja huonot puolensa.

 

Synteettiset klipsipidennykset

Klipsipidennykset synteettisillä hiuskuiduilla kiinnitetään aivan samalla tavalla kuin aidoista hiuksista valmistetut pidennykset. Synteettistä hiusta ei voi käsitellä tai värjätä, joten väri tulee valita jo laittovaiheessa. Usein synteettisissä pidennyksissä on enemmän valinnanvaraa värin suhteen, esimerkiksi kirkkailla väreillä saa upeita raitoja omiin hiuksiin. Tekokuitujen valmistaminen on edullisempaa kuin aitojen hiustenpidennysten, siksi moni saakin clip on pidennykset halvalla vaikkapa netistä tilaamalla. Tekokuidut takkuuntuvat helpommin, joten niistä tulee pitää hyvää huolta.

 

Klipsipidennykset aidoilla hiuksilla

Aitohius on hyvä valinta useammankin syyn takia. Aidot hiustenpidennykset näyttävät luonnollisemmilta ja niitä voi käsitellä aivan kuten omaakin hiusta. Voit kihartaa tai föönata aitohiuksia, sillä ne eivät erityisemmin kärsi lämmöstä. Usein tosin hiustenpidennykset voi ostaa jo valmiiksi suoristettuina, kiharrettuina tai aaltoilevina. Klipsipidennyksiä harvemmin värjätään, koska värivaihtoehtoja on monia. Kevyt sävytys tai liukuvärjäys onnistuvat kuitenkin hyvin.

 

Clip on pidennysten hinta

Rapunzel Of Sweden

Rapunzel Of Sweden verkkokauppa on tunnettu laadukkaista hiustenpidennystuotteista.

Klipsipidennysten hinta vaihtelee muutamasta eurosta jopa satoihin euroihin. Laatu maksaa, kuten useimmiten muidenkin kauneudenhoitotuotteiden kanssa. Saat clip on pidennykset halvalla tilaamalla ne kaukomailta, mutta usein laatu ei vastaa tunnetuista verkkokaupoista saatavia pidennyksiä. Voit tilata klipsipidennykset netistä, mutta jos et ole varma valinnastasi tai pidennät hiuksia ensimmäistä kertaa, voit hyvin kääntyä myös asiantuntijan puoleen. Kampaaja osaa valita tarkemmin juuri sinun hiuksillesi parhaat klipsipidennykset sekä neuvoa niiden laittamisessa ja hoidossa. Hinta on tosin huomattavasti korkeampi kampaajalla käydessä kuin netistä tilatessa.

Netissä on useita tasokkaita verkkokauppoja, joista voi ostaa niin clip on pidennykset kuin kampaamotuotteet hiusten hoitoonkin. Monesti alennuksiakin on tarjolla enemmän. Jos ostat pidennykset verkosta, tarkista ensin tuotteiden palautus- ja vaihto-oikeudet. Netin tuotteita ei pääse kokeilemaan samalla tavalla kuin liikkeissä käydessä, joten voi olla, ettei tilattu tuote sovikaan sinulle. Jotkut clip on hiustenpidennysten valmistajat laittavat tuotepaketin mukana testisuortuvan, jonka avulla voi kokeilla pidennysten sopivuutta omiin hiuksiin. Näin muoviin pakattuja klipsipidennyksiä ei tarvitse avata vaan ne voi palauttaa, jos väri tai pituus eivät sovi.

Voit huoletta tilata pidennykset suosittelemastamme Fashiongirl verkkokaupasta!

 

Valitse sopivat pidennykset

Halusitpa sitten luonnollisen lookin tai hieman rohkeammankin hiustyylin, on silti otettava huomioon muutama asia oikeanlaisia pidennyksiä valitessa. Parhaat klipsipidennykset eivät aina ole halvat, lisää hinnoittelusta voit lukea alempaa. Tärkeää on kuitenkin pidennysten väri, materiaali ja pituus, ei aina pelkästään halpa hinta.

Clip On hiustenpidennykset

Klipsipidennysten värin valinta

Värivaihtoehtoja pidennyksille on paljon. Tekohiuksien värissä vain mielikuvitus on rajana, joten perushiusvärien lisäksi voit valita vaikkapa kirkkaita neonvärejä. Aitohius tulee useimmiten Aasiasta, joten luonnostaan se on tummaa. Aitoja hiustenpidennyksiä kuitenkin käsitellään ennen kuin ne menevät myyntiin. Voit siis valita itsellesi sopivan sävyn, vaikka olisitkin hyvin vaalea.

Koska hiustenpidennykset laitetaan useimmiten pään alaosiin päällimmäisten hiusten alle, ei haittaa vaikka ne eroaisivatkin hieman omasta väristäsi. Hieman omaa sävyä tummempi väri voi itse asiassa tuoda mukavan lisän omien hiusten väriin. Klipsejä voi laittaa samalla kertaa useampia erivärisiäkin, jotta kokonaisuudesta saadaan eläväisempi.

Sinettipidennyksiä ja teippipidennyksiä laitettaessa omat hiukset pitää värjätä ennen pidennysten laittoa. Klipsipidennyksissä tällä ei kuitenkaan ole niin väliä, vaan pidennykset voi irroittaa ja omat hiukset värjätä milloin vain. Vaarana tietysti on se, etteivät samat klipsipidennykset sovi uuteen värisävyyn. Jos haluat värjätä aidoista hiuksista tehdyt klipsipidennykset, ne voivat kärsiä hieman käsittelystä.

 

Pidennysten pituus ja muoto

Clip On pidennykset halvalla

Klipsipidennyksiä on saatavilla monia eri pituisia aina 75 cm asti. Kuten jo mainittukin, pidennysten pituuden valinta on tärkeää luonnollisuuden aikaansaamiseksi. Etenkin jos valitaan synteettiset klipsipidennykset, on tärkeää, että omat hiukset sekoittuvat kauniisti pidennysten kanssa. Liian pitkät pidennykset paljastavat helposti olevansa tekohiusta. Hyvä sääntö onkin valita kaksi kertaa omien hiusten pituus. Halutessasi voit leikata tai kerrostaa klipsipidennyksiä omille hiuksille sopivaksi. Tämä kannattaa kuitenkin tehdä vasta silloin kun clip on pidennykset on kiinnitetty.

Aidoista hiuksista valmistettuja klipsipidennyksiä voi muotoilla ja värjätä kuten haluaa; piikkisuora, kihara, aaltoileva, liukuvärjätty ja raidoitettu. Käyttötarkoitus auttaa valitsemaan oikean muodon. Kampauksiin sopivat suorat tai aaltoilevat hiustenpidennykset, kun taas kiharat clip on pidennykset tuovat volyymiä hiuksiin silloinkin kun ne ovat auki.

 

Klipsipidennysten laitto

Klipsipidennykset netistä

Klipsipidennysten kiinnitys ei ole kovin vaikeaa. Laiton voi hyvin tehdä itse tai ystävän avulla. Halutessaan toki voi kysyä kampaajalta neuvoa, mutta harvemmin niin tehdään. Pään takaosia varten saatat kuitenkin joutua pyytämään apua, jotta pidennykset eivät jää roikkumaan liian alas. Klipsien kiinnitys on hyvä aloittaa niskasta aloittaen. Leveimmät klipsipidennykset laitetaan takaraivolle, toiseksi leveimmät niiden alle ja kapein osa päälaen takaosaan. Muista kuitenkin jättää päälle tarpeeksi hiuksia peittämään kiinnityskohdat silloinkin kun hiukset ovat kiinni.

Suomalainen hiuslaatu on useimmiten ohut ja liukas. Jos klipsit eivät kiinnity kunnolla omiin hiuksiin, voit tupeerata hiuksia niiden tyvestä ja tarvittaessa suihkuttaa niihin hiuslakkaa. Näin omien hiusten pinnasta saadaan hieman normaalia karheampi ja klipsikiinnitykset pysyvät tiukemmin kiinni.

Kun klipsipidennykset on laitettu, voit kihartaa, suoristaa ja muotoilla niitä mielesi mukaan. Voit toki tehdä sen pelkille pidennyksille jo aikaisemmin, mutta jälkeenpäin muotoilu auttaa omia hiuksia ja pidennyshiuksia sekoittumaan paremmin ja tulos on luonnollisemman näköinen.

 

Klipsipidennysten poisto

Pidennysten poisto itse on hyvin helppoa, etkä tarvitse lisävälineitä. Itse asiassa poistaminen käy jopa ilman peiliä. Toimi siis seuraavasti:

  • Kiinnitä omat hiukset päälaelle, jotta clip on pidennysten poistaminen käy helpommin.
  • Aseta sen jälkeen peukalot klipsin päälle sen keskiosaan ja napsauta etusormia apuna käyttäen klipsi auki. Jos pidennysosiossa on useampi klipsi samassa, aukaise ne kaikki ennen kuin vedät koko pidennyssuortuvan pois.
  • Toista tämä kaikille pidennysosioilla ja harjaa sen jälkeen omat hiuksesi selviksi.

Kyseessä ei siis ole yhtään sen monimutkaisempi homma kuin klikattavien hiuspinnienkään poisto. Ei turhaan sanota, että klipsipidennykset ovat helppokäyttöisimmät kaikista mahdollisista pidennystavoista.

 

Klipsipidennysten hoito

Parhaat klipsipidennykset

Vaikka pidennykset voikin poistaa aina halutessaan, tulee klipsipidennyksiä hoitaa oikealla tavalla. Näin varmistat niiden pitkän käyttöiän. Teippipidennyksien ja sinettipidennyksien hoito vaatii toki enemmän huomiota, kun esimerkiksi hiusten pesu vaikeutuu. Klipsipidennyksien kanssa ongelmaa ei ole, sillä klipsit saa helposti pois ennen omien hiusten kastelemista. Lisäksi on suositeltavaa, että clip on pidennykset otetaan pois ennen nukkumaanmenoa. Yön aikana hiukset saattavat helposti takkuuntua.

Klipsipidennykset voi tarpeen tullen pestä. Helpoin tapa pestä clip on pidennykset on niiden liottaminen vesiastiassa, johon on sekoitettu pieni määrä hoitavaa shampoota. Voit käyttää klipsipidennyksiin hoitoainetta, sillä se auttaa pitämään pidennyshiukset selvinä ja hyväkuntoisina. Tietyt aineet voivat kuitenkin haurastuttaa hiusta, vaikka se olisikin aitoa. Varmin tapa valita oikeat tuotteet on suosiolla ostaa pidennyksille tarkoitetut aineet. Olisi nimittäin sääli pilata kauniit clip on hiustenpidennykset hoitamalla niitä väärillä halpistuotteilla.

Suosittelemme pidennyksille Rapunzelin Hydrate & Care Shampoota!

 

Klipsipidennykset kokemuksia

Tärkein asia clip on hiustenpidennysten hoidossa on hiusosioiden säännöllinen harjaaminen. Valitse harjaksi pidennyksille tarkoitettu aitoharjaksista valmistettu harja. Muoviset harjat saattavat repiä pidennyksiä liikaa. Klipsipidennyksiä ei kannata harjata kun ne ovat märät. Säilytä klipsipidennyksiä niin, etteivät ne sekoitu tai takkuunnu säilössä ollessaan. Oikealla hoidolla voit käyttää clip on pidennyksiä jopa vuosien ajan. Siksi oikeanlaiseen hoitoon kannattaa panostaa sopivilla, hoitavilla tuotteilla ja säännöllisellä harjaamisella.

 

Mistä klipsipidennykset kannattaa ostaa?

clip on pidennykset 60cm

Jos olet päättänyt laittaa klipsipidennykset kotona itse, seuraava askel onkin löytää oikea ostopaikka pidennyksille ja muille tarvikkeille. Kampaamoliikkeitä on joka kaupungissa, joten voit poiketa kysymässä tuotteista paikallisessa salongissa. Tässä on sekin hyvä puoli, että voit puhua suoraan ammattilaisen kanssa ja yhdessä voitte valita juuri sinun hiuksillesi parhaat pidennystuotteet. Aina kampaamot eivät kuitenkaan myy omia tuotteitaan yksityishenkilöille vaan tarjoavat sen sijaan omia palveluitaan. Silloin kannattaa kääntyä verkkokauppojen puoleen ja hankkia suosiolla klipsipidennykset netistä.

Internet tosin on pullollaan erilaisia kauneudenhoitotuotteita ja niitä myyviä sivustoja, joten oikean paikan valinnan kanssa tulee olla tarkkana. Luotettavimpia ovat usein tunnetuimmat valmistajat, joista löytyy muidenkin kokemuksia klipsipidennyksistä netin eri sivustoilla. Suosittelemamme Chloe´s verkkokauppa on tunnettu laadukkaista hiustenpidennystuotteista, sekä loistavasta asiakaspalvelusta. Kun tilaat klipsipidennykset netistä, pidennystuotteet lähetetään suoraan kotiovellesi jo muutaman päivän kuluessa. Tämä ei tietenkään ole toimiva vaihtoehto mikäli tarvitset pitkät hiukset jo samana päivänä. Mutta jos sinulla on aikaa odottaa, voit netistä tilaamalla säästää suuriakin summia.

Kuten jo mainittukin, on hyvä tarkistaa myös palautusoikeudet, sillä netistä ostettaessa et voi kokeilla pidennysten sopimista omiin hiuksiisi tai miltä ne tuntuvat. Tarkista siis, että voit tarpeen tullen palauttaa hiustenpidennykset, mikäli ne eivät sovi sinulle tai muutat mieltäsi niiden suhteen. Katsasta myös valmistajan tai verkkokaupan asiakaspalvelumahdollisuudet. Monet ulkomaiset valmistajat voivat olla hieman epäluotettaviakin, eikä mahdollisuuksia ottaa suoraan yhteyttä ole lainkaan. Voisikin siis sanoa, että asiakaspalvelusta näkee valmistajan tason!

 

Muiden kokemuksia klipsipidennyksistä

Harvalla klipsipidennysten käyttäjällä on huonoa sanottavaa. Usein klipsipidennyksillä tehdään ensimmäinen hiustenpidennys, jotta pituuteen ja hiusten painavuuteen voi tottua kunnolla. Sen jälkeen voikin sitten siirtyä pidempiaikaisiin menetelmiin, kuten sinettipidennykset ja teippipidennykset. Clip-on pidennykset ovat paras valinta juurikin silloin, kun haluat pidemmät ja tuuheammat hiukset vain väliaikaisesti. Voit loihtia juhliin upeita kampauksia ja poistaa pidennykset vielä samana iltana.

Klipsipidennysten hoito on helpompaa eikä vie yhtä paljon aikaa kuin sinetti- tai teippipidennykset. Tosin klipsipidennyksissä on tunnettu haittapuoli muihin menetelmiin verrattuna; niiden laittaminen täytyy tehdä erikseen joka kerta. Itse kiinnittäminen vie aikaa ja lisäksi hiukset tulee muotoilla niin, etteivät kiinnityskohdat näy. Tämän takia täytyy olla tarkkana, etteivät esimerkiksi poninhännälle sidotut hiukset tai päälaelle laitettu nuttura paljasta totuutta. Toisaalta jos on tottunut laittamaan hiuksia paljon muutenkin, ei eroa normaaliin arkeen juurikaan huomaa. Pikkuhiljaa kokemuksen kauttaa oppii, mitkä kampaukset sopivat parhaiten ja mitkä vievät eniten aikaa.

Klipsipidennysten käyttöikä on huomattavasti pidempi kuin esimerkiksi sinettipidennyksillä. Keskimäärin hyvälaatuisia clip on pidennyksiä voi käyttää vuoden tai parikin. Sinettipidennykset taas tulee heittää pois muutaman kuukauden käytön jälkeen, sillä sinetit tulee rikkoa poiston aikana eikä niitä voi käyttää uudelleen. Siksi klipsipidennyksillä saakin paremmin rahoilleen vastinetta.

Klipsipidennykset halvalla

Klipsipidennysten riskit?

Usein hiustenpidennys aiheuttaa huolta siitä, että ne saattavat vahingoittaa omia hiuksia tai jopa päänahkaa. Tämä on kuitenkin todellinen huoli vain sinettipidennysten kanssa. Oikein hoidettuna myös sinettipidennykset ovat täysin turvalliset. Klipsipidennykset eivät vaurioita hiuksia tai revi niitä laiton aikana tai edes poistettaessa. Tietysti on tärkeää, ettei riuhdo omia hiuksia poiston aikana, jolloin omia hiuksia ei revitä irti. Tästä syystä klipsipidennykset tulee poistaa yöksi, jottei nukkuessaan revi pidennyksiä pois.

Lisäksi jotkut sanovat, että klipsit saattavat kiristää päänahkaa tai aiheuttaa päänsärkyä. Näin kuitenkin käy vain, jos klipsejä on kiinnitetty liian monta, liian kireälle tai jos klipsipidennyksiä ei oteta pois pitkään aikaan. Mikäli tunnet kiristystä klipsien kiinnilaiton jälkeen, voit hyvin ottaa ne pois ja laittaa uudelleen paremmin. Tähän kuluu hieman aikaa, mutta parempi laittaa klipsipidennykset kunnolla kuin kärsiä päänsärystä loppupäivä.

Kaiken kaikkiaan hiustenpidennys klipsien avulla on täysin turvallista, mikäli kaiken tekee oikein. Klipsipidennyksillä saa helposti ja nopeasti aikaan kauniit pitkät hiukset, etkä välttämättä tarvitse edes mitään kampausta, sillä tuuheat hiukset ovat näyttävät jo sinällään. Siksi klipsipidennykset itse asiassa sopivat hyvin kokemattomillekin hiustenlaittajille. Harjoitus tietysti tekee mestarin myös clip on pidennysten kanssa. Ainoa todellinen riski klipsipidennyksien kanssa on varmaankin pieleen mennyt kampaus, jonka senkin voi tehdä alusta uudelleen!

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna